Get the Flash Player to see this rotator.

Magicianul

Energia Magicianului este arhetipul constientei si al discernamantului, in primul rand, dar si al cunoasterii a ceea ce este imediat vizibil sau obisnuit. Este arhetipul care guverneaza ceea ce in psihologie este numit ego-ul observator.

Chiar daca in psihologie se presupune ca ego-ul este al doilea ca importanta dupa subconstient, acesta este de fapt vital pentru supravietuirea noastra. Numai atunci cand este identificat cu o alta forma de energie – un arhetip sau un complex – el devine disfunctional. Rolul sau este acela de a sta deoparte si de a observa, de a monitoriza informatiile care vin din interiori, dar si din exterior si apoi, in intelepciunea sa va lua  deciziile necesare in viata.

Atunci cand ego-ul, care este precum un observator, se afla pe aceeasi lungime de unda cu Sinele, el va fi initiat in intelepciunea secreta a Sinelui. Intr-un anumit sens, el este chiar servitorul Sinelui. Dar in alt sens, este administratorul si conductorul puterii Sinelui.

Ego-ul observator este detasat de curgerea obisnuita a evenimentelor, sentimentelor si experientelor zilnice.  Dintr-un anumitpunct de vedere, el nu traieste viata. El priveste viata si apasa butoanele potrivite la momentele potrivite pentru a accesa fluxurile de energie atunci cand acest lucru este necesar.

Arhetipul Magicianului in colaborare cu ego-ul observator ne protejeaza de puterea coplesitoare a celorlalte arhetipuri. Magicianul cunoaste forta extraordinara a „soarelui” interior sis tie cum sa canalizeze aceasta energie pentru a beneficia la maximum de ea. Sablonul Magicianului regleaza fluxurile energetice interioare ale diferitelor arhetipuri, in avantajul vietilor noastre individuale.  Multi magicieni umani, avand diferite profesii si orientari in viata, isi folosesc in mod constient cunoasterea si competenta tehnologica atat pentru beneficiul altora, cat si al lor personal.

Energia Magicianului este prezenta in arhetipul Razboinicului sub forma claritatii sale mentale. Magicianul singur nu are capacitatea de a actiona; aceasta este specialitatea Razboinicului. Dar poate gandi creator. Ori de cate ori suntem pusi fata in fata, in viata noastra de zi cu zi, cu necesitatea unei decizii care este foarte dificila luam anumite decizii, in urma unei deliberari atente, pline de luciditate si discernamant, accesand astfel Magicianul din interiorul nostru.

Magicianul este arhetipul chibzuintei si al reflectiei. Datorita acestui fapt, in cazul lui este vorba si despre energia introspectiei. Prin introspectie nu ne referim aici la o stare de timiditate, ci mai degraba la capacitatea de detasare fata de furtunile launtrice sau exterioare si de conectare la resursele si adevarurile interioare profunde. In acest sens, persoanele introvertite traiesc mai mult in afara centrului lor interior decat altii. Energia Magicianului ajuta la formarea axei ego-Sine si este manifestata prin stabilitatea, centrarea si detasarea sa emotionala.

Magicianul isi face simtita prezenta cel mai adesea in perioadele de criza. Daca ne amintim un moment de toate aspectele vietii noastre in care gandirea clara, atenta, bazata pe intelepciunea interioara si competenta tehnica ne-a ajutat din plin, atunci vom realize necesitatea accesarii corecte a Magicianului.

Adeseori, intr-o situatie dificila oamenii sunt atrasi intr-un anumit timp si spatiu pe care le putem numi sacre, datorita faptului ca acestea sunt foarte diferite de timpul si spatial pe care le experimentam in mod normal. Acest spatiu sacru este binecunoscut de barbatii care sunt ghidati de energia Magicianului, deoarece ei se pot duce efectiv in acest spatiu, la vointa, intr-un mod similar magicienilor care folosesc cercul magic si rostesc anumite incantatii. Acesti barbati patrund in spatial respective ascultand anumite piese musicale, facand plimbari lungi prin padure, meditand la anumite teme si imagini mentale si prin multe alte metode. Atunci cand ajung in acest spatiu sacru interior, ei se pot pune in legatura cu energia Magicianului; de aici ei pot vedea ce anume trebuie sa faca intr-o anumita problema si cum.  Magicianul primordial din interiorul barbatului s-a manifestat intr-un mod mult mai amplu prin intermediul samanilor acelor timpuri. In societatile traditionale, samanul era vindecatorul, cel care reda viata, care gasea sufletele pierdute si care descoperea cauzele ascunse ale nenorocului. Era cel care restaura integritatea si completitudinea fiintelor, atat la nivelul individului, cat si al comunitatilor. Energia Magicianului are drept scop realizarea plenitudinii existentei pentru tot ceea ce exista, prin utilizarea plina de compasiune a dcunoasterii si tehnologiei.

 

sursa : Redescopera arhetipurile masculine - Robert Moore, Douglas Gilette, Editura Daksha

|
 

Comentarii

Nu exista nici un comentariu


 

Adauga un comentariu

Nume*


Email* (nu va aparea pe site)


Comentariu*


Introduceti codul din imagine*

captcha_img reload image

(campurile marcate cu * sunt obligatorii)