Get the Flash Player to see this rotator.

Semintele de canepa

Una dintre cele mai complete nutritional alimente din lume sunt semintele de canepa. Acestea contin toti cei 9 aminoacizi esentiali in ratie favorabila, plus omega 3 si 6 si sunt puternic mineralizate.

Semintele de canepa aflate inca in coaja contin 36.6% proteine fiind alimentul cu cea mai mare concentratie de proteine inafara de alge.

Semintele de canepa contin aminoacizi sulfurosi : metionina, cisteina, cistina, care sunt folosite imediat de catre corp pentru a construi par , unghii, piele, muschi si tesut conjuctiv.

Semintele de canepa nu au inhibitori de tripsina si nu produc alergii.  Pe langa acestea, polenul, algele, alte seminte si nuci daruiesc un continut sustinut de aminoacizi pentru a putea sa prosperam pe o dieta cruda.

Semintele de canepa sunt singurul aliment cunoscut care contine ratia perfecta de acizi grasi esentiali Omega 3 si Omega 6 1:3.

Desi semintele de in si altele contin Omega 3 in cantitati terapeutice, semintele de canepa contin o sursa de Omega 3 si Omega 6 stabila pe termen lung (inlcuzand GLA) si Omega 9 un mononesaturat benefic frumusetii.

Acizii grasi esentiali ajuta sistemul imunitar, sunt antioxidanti puternici , ne apara de soare si construiesc o piele frumoasa. Acizii grasi esentiali ne ajuta de asemenea sa ardem grasimile in exces.

Semintele de canepa sunt cea mai buna sursa de acid gama linolenic, care este un acid esential Omega 6 care are proprietati antiinflamatorii si de echilibrare hormonala.

Semintele de canepa negerminate contin frunzulite mici nedezvoltate care asteapta sa germineze ceea ce face din aceste seminte unele dintre putinele seminte negerminate care contin clorofila.

Semintele de canepa contin o cantitate importanta de lecitina. Acest nutrient este excelent pentru constructia organelor interne (ficat, creier).

Deoarece canepa este o planta atat de puternica, chiar si recoltele neorganice nu sunt de obicei stropite cu pesticide.

Semintele de canepa sunt o oaza de minerale importante

Semintele de canepa sunt unele dintre cele mai bogate surse de hrana din lume.

In ordinea prezentei :

Fosfor – un mineral de depozitare a energiei

Potasiu – un mineral de activare a energiei

Magneziu - construieste oase si deschide mai mult de 300 diferite cai de detoxifiere a organismului

Sulf – un mineral al frumusetii

Calciu - relaxeaza tractul digestiv si muschii

Fier – constructor de sange si oxigenator

Mangan — la fel ca fierul

Zinc- un mineral pentru imunitate, reproductivitate, frumusete, si functia suprarenala

Sodiu – echilibreaza potasiu, hraneste suprarenalele

Siliciu - construieste oase, mineral de frumusete

Cupru – inverseaza parul gri

Platina – un mineral maestru enzimatic

Boron – asista la asimilarea calciului, normalizeaza hormonii in timpul menopauzei

Torium

Strontiu

Barium

Nickel – joaca un rol cheie in metabolizmul enzimelor

Germaniu – sta la capatul ADN-ului

Tin – ajuta la lupta impotriva calvitiei

Tungsten

Titan

Zirconiu

Iod – un minaral care inverseaza hipotiroidia si ajuta sistemul imunitar

Crom – mineral pancreatic

Argint – mineral enzymatic

Litiu – mineral alcalin

THC, canepa si semintele de canepa

Doar 2-3% din varietatile de canepa sunt considerate “marijuana”. Motivul este pentru ca doar acestea au in mod particular nivele mari de THC(delta-9tetrahidrocanabinol) un ingredient psihoactiv gasit in frunze si flori si care da acel sentiment de “high”

Cu toate ca si semintele si uleiul de canepa contin urme ale acestui ingredient, in forma sa cruda neincalzita, THC este unul dintre cei mai puternici antioxidanti. Studiile spun ca o doza de 5 miligrame de THC nu creeaza nici un efect la un individ care cantareste 68 kg. Iar pentru a obtine 5 miligrame de THC din semintele de canepa este nevoie sa se consume 2,5 kg de seminte fara coaja(care sa contina 2 parti la 1 milion de THC) pe zi.Chiar daca sunt foarte gustoase, sa se consume 2,5 kg de seminte pe zi ar fi ceva cu totul iesit din comun.

Cum se consuma semintele de canepa

Semintele de canepa sunt bune a se consuma singure ca o gustare. Merg insa bine si presarate in salate. Chiar si blenduite in smoothie sau dressing-uri dau o savoare aparte. Odata ce ai gustat din ele , este greu sa rezisti gustului puternic si texturii unturoase deosebit de placute.

Daca nu ati mai consumat pana acum, mancati cu grija si cresteti cantitatea in timp . Corpul trebuie sa se obisnuiasca cu orice aport de alimente noi. O cantitate sigura este de intre 3-5 linguri/zi pentru un adult si intre 3-5 lingurite/zi pentru un copil.

 

sursa: http://viataverdeviu.ro

|
 

Comentarii

Nu exista nici un comentariu


 

Adauga un comentariu

Nume*


Email* (nu va aparea pe site)


Comentariu*


Introduceti codul din imagine*

captcha_img reload image

(campurile marcate cu * sunt obligatorii)