Get the Flash Player to see this rotator.

Copilul Oedipian

Toate energiile masculine imature sunt puternic legate, intr-un fel sau altul, de Mama si sunt deficitare in experimentarea masculinitatii mature.

Desi baiatul pentru care Copilul Oedipian constituie o influenta arhetipala puternica, poate fi deficient in experimentarea masculinitatii dezvoltate, el este totusi capabil sa acceseze trasaturile pozitive ale acestui arhetip. Este o fiinta pasionala, are un simt dezvoltat al minunarii si o profunda apreciere pentru legaturile tainice cu profunzimile fiintei sale, cu ceilalti si cu toate lucrurile care exista. Are o natura calda, sociabila si afectuoasa. El exprima, de asemenea, prin intermediul legaturii sale tainice cu Mama (relatia primordiala a fiecaruia dintre noi), originile a ceea ce putem numi spiritualitate. Simtul sau pentru unitatea mistica si comuniunea reciproca intre toate lucrurile provine din dorul profound de comuniune cu infinit hranitoarea, infinit buna , infinit frumoasa Mama.

Aceasta insa nu este mama reala, muritoare. Ea este sortita sa-l dezamageasca de cele mai multe ori in nevoia lui de comuniune, de perfectiune, de iubire, de infinit. Mai degraba, Mama pe care o simte dincolo de mama lui pamanteana, dincolo de toate sentimentele si de toata frumusetea existenta in toate lucrurile din lume si pe care o experimenteaza in sentimentele si imaginile profunde ale vietii sale interioare, este Marea Mama – Zeita care este prezenta sub multiplele sale forme in miturile si legendele multor popoare si culturi.

sursa : Redescopera arhetipurile masculine - Robert Moore, Douglas Gilette, Editura Daksha

|
 

Comentarii

Nu exista nici un comentariu


 

Adauga un comentariu

Nume*


Email* (nu va aparea pe site)


Comentariu*


Introduceti codul din imagine*

captcha_img reload image

(campurile marcate cu * sunt obligatorii)