Get the Flash Player to see this rotator.

Uleiul de palmier

Uleiul de palmier este mai putin cunoscut in Romania. Se extrage prin prelucrarea fructelor de palmier din Africa. Pe langa actiunile terapeutice pe care le are uleiul de palmier este excelent pentru arta culinara, fiind foarte rezistent la prepare termica.

Uleiul de palmier conţine: vitamina E în cantităti mari (este cea mai bogata sursa naturala de vitamina E cunoscută in lume).

Actiuni : vitaminizant E, hipocolesterolemiant, protector vascular, antiabortiv, antireumatic,revigorant ,tonic masculin.

Indicatii: ateroscleroza, hipercolesterolemie, boli vasculare , graviditate, avort spontan, impotenta masculina, prurit vulvar, psoriazis (intern si extern), dermatoze diverse, boli ale ficatului

Utilizare:

intern -2-3 linguri pe zip e stomac gol pentru afectiunile indicate mai sus

- în consum în sosuri, salate, etc                      

extern - ca  unguent pentru cosmetica ,

-ca ulei de masaj pentru intretinerea pielii.                   

- pentru tratarea dermatozelor se lasa in acest ulei la macerat 8-20 zile pulberi de plante cu effect antiseptic si antiinflamator; (cimbrisor,rostopasca,coada soricelului,mesteacan )

 

sursa : Dr Daniela Vasile

|
 

Comentarii

Nu exista nici un comentariu


 

Adauga un comentariu

Nume*


Email* (nu va aparea pe site)


Comentariu*


Introduceti codul din imagine*

captcha_img reload image

(campurile marcate cu * sunt obligatorii)