Get the Flash Player to see this rotator.

Alimentatia in viata omului (2)

De ce totusi o alimentatie vegetariana este de preferat fata de o alimentatie omnivora/ carnivora?

  1. organismul uman este bazic; alimentele animale sunt acide – prin introducerea acestora in organism corpul va utiliza calciul din oase si coloana vertebrala pentru a forma baze cu acizii introdusi odata cu alimentele si astfel in timp omul va ajunge sa dezvolte osteoporoza, cancer (alimentele vegetale sunt bazice)
  2. organismul uman desi este capabil sa digere carnea, el nu a fost construit pentru a realiza aceasta actiune:
  • canini carnivorelor sunt puternici si ascutiti pentru a sfasia carnea, canini oamenilor sunt plati si avem si molari pentru a mesteca
  • digestia proteinelor animale la carnivore incepe abia in stomac deoarece glandele salivare ale carnivorelor nu au rolul de a pre-digera alimentele; la oameni in schimb digestia oricarui aliment incepe inca din cavitatea bucala datorita activarii glandelor de la acest nivel formand bolul alimentar care isi va continua digestia la nivelul stomacului
  • saliva carnivorelor este acida, saliva oamenilor este alcalina
  • stomacul carnivorelor secreta un acid clorhidric puternic acid care digera proteina animala; acidul clorhidric secretat de stomacul omului este de 20 ori mai slab decat cel al carnivorelor
  • tractul digestiv al carnivorelor este mai scurt decat cel al oamenilor astfel incat carnivorele vor evacua rapid carnea ingerata,intrata in putrefactie in timp ce la oameni aceasta intrata in putrefactie poate stagna la nivelul intestinului conducand la intoxicarea organismului si in timp la cancer de colon
  1. in urma digestiei proteinelor animale organismul depune un efort mai mare si ca urmare consuma mai multa energie pentru a realiza o asemenea digestie fata de o digestie a alimentelor vegetale
  2. prin consumul de alimente animale (in special carne de orice fel) omul devine mai nervos, mai stresat datorita faptului ca in timp ce animalele sunt sacrificate ele secreta in cantitati enorme molecule de stress catecolaminice (adrenalina si noradrenalina) care ulterior impregneaza intregul organism si prin ingerare afecteaza omul
  3. carnea de la animale contine colesterol si grasimi saturate care determina in timp ateroscleroza, obezitate, boli cardiovasculare in vreme ce in vegetale se gasesc grasimi nesaturate (utile organismului) si colesterolul se gaseste doar in uleiul de cocos, de palmier si in margarina
  4. vegetalele au fibre celulozice care asigura un transit intestinal eficace si previn cancerul de colon, produsele animale nu contin fibre
  5. acizii grasi omega 3 si 6 se gasesc intr-un raport optim in produsele vegetale ( peste1/3) si au efecte anti – inflamatoare, anti-reumatice, anti-aterogene, vasodilatatoare, fata de produsele animale unde se gasesc intr-un raport de sub 1/3 – 1/50 si au efecte pro-inflamatoare, pro-aterogene, pro-reumatice, vasoconstrictoare
  6. produsele vegetale contin antioxidanti benefici pentru organism (apara organismul de efectele daunatoarea ale radicalilor liberi)
  7. animalele sunt tratate cu hormoni de crestere, antibiotice si vaccinuri inainte de a fi sacrificate , iar ulterior carnea este data cu coloranti pentru a-si pastra aspectul – aceste aspecte conduc la imbolnavirea organismului
  8. Ingestia de proteina animala interfereaza cu absorbtia manganului din organism, ceea ce poate provoca ameteli, tulburari de echilibru, spasme, convulsii, probleme de transmitere a impulsurilor neuronale, probleme neuromusculare, boala Parkinson
  9. Carnea abunda in cellule rosii moarte, cu continut mare de fier ionizat (diferit de cel de origine vegetala), care poate duce la scaderea nivelului de crom (necesar in transferul de insulina), scaderea nivelului de zinc (necesar in producerea insulinei si a energiei), lezarea tesuturilor hepatic, pancreatic si renal; scaderea nivelului de calciu, cresterea nivelului de sodiu (cauzatoare de edeme)
  10. in urma digestiei proteinelor animale organismul poate secreta histamina (substanta care determina alergii); aceasta nu apare in cazul alimentarii cu produse vegetale
  11. in urma metabolizarii produselor animale datorita formarii de acid oxalic si acid uric, urina devine acida; prin metabolizarea produselor vegetale se secreta amoniac si acidul carbonic care contribuie la formarea uree-i

 

In urma studiilor s-a ajuns la concluzia ca cei care adopta un regim vegetarian au parte de o sanatate mai buna (mai putine boli cronice sau deloc, mai redusa frecventa de aparitie a cancerului,reactii alergice mult reduse, silueta de invidiata, oase mai puternice), o stare psihica superioara, durata de viata mai mare.

De-a lungul timpului au existat oameni ilustri, mari invatati care au fost vegetarieni sau cel putin, prin atitudinea lor, s-au dovedit a fi in favoarea dietei vegetariene. Intre acestia mentionam: Pitagora, Plutarh, Socrate, Seneca, Virgiliu, Ovidiu, Leonardo da Vinci, Newton, Einstein, Byron, Shelley, Pascal, Tolstoi, Voltaire, Jean J Rousseau, Diderot, Wagner, Thomas Edison, Nikola Tesla, Vincent van Gogh,etc.

In concluzie, alimentatia ne asigura sanatatea si echilibrul in viata de zi cu zi. Dupa cum stim suntem ceea ce mancam – depinde doar de noi cum alegem sa traim si totodata sa ne hranim.

 

sursa:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=NvrYc_bhhsY#!

http://acropetal-illuminated.blogspot.ro/2012/11/21-motive-pentru-fi-vegetarian.html

Dr. Doru Laza – Manual edenic de medicina naturista profilactica si terapeutica

|
 

Comentarii

Nu exista nici un comentariu


 

Adauga un comentariu

Nume*


Email* (nu va aparea pe site)


Comentariu*


Introduceti codul din imagine*

captcha_img reload image

(campurile marcate cu * sunt obligatorii)