Get the Flash Player to see this rotator.

Pentru ce alimente BIO

Ce semnifica “BIO” sau  “ORGANIC”? referindu-ne strict la alimentatie, sunt acele alimente fara chimicale si nemodificate genetic. In zilele noastre ele sunt obtinute dupa standarde stricte, recunoscute in toata lumea: cum sunt culturile fara pesticide din seminte nemodificate genetic, animalele crescute fara hormoni de crestere.

 

In zilele nostrei  piata alimentelor este invadata de chimie, E-uri si substitute alimentare pentru aproape toate produsele, este dificil sa mananci sanatos, aceasta presupune sa ai timp sa studiezi cu atentie fiecare eticheta, sa ceri sfatul prietenilor sau cunoscutilo sau sa cumperi de la magazine care si-au facut o traditie din a oferi alimente de calitate biologica inalta pentru a-ti mentine organismul sanatos.

Cateva motive pentru care este bine sa alegi alimentele bio(organic)

-plantele obtinute din seminte modificate genetic nu au proba timpului, nu sunt sufficient cunoscute nici ca valoare de hranire nici ca efevte secundare; ele sunt rodul dorintei de mai mult, dar fara calitate biologica! Nimeni nu stie cu precizie inc ace se petrece in timp cu un organism hranit cu alimente modificatae genetic. Exemple de astfel de alimente sunt din ce in ce mai multe, toate lanurile care au tablite indicatoare sunt culturi de astfel de plante (soia, porumbul, orezul,etc). Cercetarile facute pe animale arata tot felul de probleme care pot aparea de la simple alergii pana la tumori sau chiar moartea animalelor, albinele nu culeg nectar acestor plante!

- pesticidele si azotatii sunt sunstante chimice cu care sunt stropite culturile pentru a fi indepartati daunatorii si pentru ca plantele sa creasca mai repede; pericolul unei alimentatii cu alimente tratate astfel este acela ca odata cu harana introducem in corp si resturi din aceste substante toxice!

 

- Alimentele organice sunt mai potrivite pentru dezvoltarea copiilor, acestia sunt mult mai sensibili la toxicitatea substantelor chimice.

 

-Aditivii sintetici din semipreparatele din carne rămân în organism ani buni, unele surse spun ca pot ramane pana la zece ani, pentru că tubul digestiv nu le poate digera, acestea sunt: coloranti, substante de gust-glutamat, etc. Glutamatul se vinde producatorilor sub forma de cristale albe, fara gust, si se combina intotdeauna cu alti aditivi chimici, aromatizanti. El se foloseste si pentru a da gust!! In fapt este o substanta care supraexcita papilele gustative si da dependenta.
I se mai spune si al 6-lea gust sau “unani”. Introducerea in organism a glutammatului, afecteaza in timp, grav celulele nervoase, el este unul dintre factori exterini care produc bolile Alzheimer si Parkinson. Deja anumite foruri din UE si SUA  au inceput  o intensa campanie de interzicere a glutamatului de sodiu.

-studii stiintifice arata ca alimentatia bio reduce riscul de cancer. Potrivit Agentiei Americane de Protectie a Mediului, 60% din ierbicide, 90% din fungicide si 30% din insecticide sunt un potential risc de cancer.

DV

|
 

Comentarii

Nu exista nici un comentariu


 

Adauga un comentariu

Nume*


Email* (nu va aparea pe site)


Comentariu*


Introduceti codul din imagine*

captcha_img reload image

(campurile marcate cu * sunt obligatorii)