Get the Flash Player to see this rotator.

Ce sunt arhetipurile feminine

Arhetipurile întrupează tipare de experienţă comune tuturor femeilor din toate culturile şi din toate timpurile. Fiecare arhetip poartă în sine un tip particular de energie feminină şi se poate exprima prin nenumărate capacităţi şi talente. Acestea variază de la femeie la femeie, precum şi la o aceeaşi femeie în circumstanţe diferite.

Arhetipurile neconştientizate se află în partea de umbră a psihismului nostru şi în acelaşi loc cu ele zac îngropate unele dintre cele mai mari resurse ale noastre. De aceea este important să le aducem la lumină şi să experimentăm feminitatea în toată plenitudinea ei.
Fiecare etapă din viaţa unei femei necesită activarea unui anumit arhetip. De-a lungul vieţii avem ocazia de a le experimenta pe toate. Viaţa ne aduce iniţierile necesare pentru a scoate la lumină potenţialul de care dispunem, a ne vindeca rănile şi a avea acces la darurile tuturor celor patru arhetipuri.
 
Jung a descris patru tipare universale sau „arhetipuri” ale experienţei feminine: Mama, Fascinatoarea (Curtezana), Eroina (Amazoana) şi Iniţiatoarea (Maestra). 
 
Fiecare femeie se încadrează în una dintre aceste tipuri de personalitate, iar celelalte trei sunt mai mult sau mai puţin neconştientizate. De fapt, toate aceste patru arhetipuri sunt porţi către sinele nostru esenţial, către adevărata noastră natură, dincolo de formă.
 
 
Anumite părţi din noi intră în „umbră” în copilărie când suntem răniţi. Anumite comportamente, atitudini, calităţi ale noastre deranjează pe cei care ne cresc şi ei ne apostrofează aspru, ne pedepsesc sau ne ridiculizează ori umilesc. Aceasta produce o puternică blocare a comportamentului care a generat această durere.
De asemenea, unele energii arhetipale pot să nu fie permise într-o familie, datorită culturii acesteia sau preocupărilor predominante. De exemplu, o familie foarte creativă care lucrează în special în domenii artistice, vor încuraja exprimarea cestor abilităţi de către copil, dar dacă acesta din urmă are înzestrări de Amazoană şi şi-ar dori să călărească sau să joace fotbal s-ar putea să nu aibă niciodată ocazia în familie. Pur şi simplu, familiei nu i se pare important. 
Ca urmare, deveniţi adulţi, nu avem acces la totalitatea capacităţilor noastre şi putem suferi din cauză că suntem rupţi de minunatele dimensiuni pe care le intuim în noi înşine şi care nu-şi găsesc calea spre manifestare.
 
sursa: http://eternuluifeminininchinare.blogspot.ro

 

|
 

Comentarii

Nu exista nici un comentariu


 

Adauga un comentariu

Nume*


Email* (nu va aparea pe site)


Comentariu*


Introduceti codul din imagine*

captcha_img reload image

(campurile marcate cu * sunt obligatorii)