Get the Flash Player to see this rotator.

Fascinatoarea

Arhetipul Facinatoarei are la bază imaginea iubitei, a femeii iubitoare care fascinează bărbatul. Ca reprezentări ale arhetipului ce se regăsesc în tradiţii: Afrodita, Venus, Psyche cea care aduce apa vieţii de pe culmi inaccesibile.

Ea se manifestă pregnant sub două aspecte:

Prostituata - care se manifestă ca fiind foarte liberă, dezinhibată, lipsită de prejudecăţi sexuale, iar abordarea sexualităţii este dincolo de orice morală.

Fecioara - ca simbol al inaccesibilităţii, al cuminţeniei sacralităţii, al neputinţei de a atinge şi a poseda această energie, a stării de dăruire şi abandon în faţa forţelor divine.Este cel mai cultivat, cel mai des întâlnit dintre arhetipurile sufleteşti, dar care implică şi un grad mai mare de responsabilitate. Este un arhetip dinamic, profund transformator, care alchimizează întreaga fiinţă. Fascinaţia o constituie energia feminină care trezeşte şi transformă orice bărbat prin forţa erosului.

Mesajul divin al acestui arhetip este cel al păcii şi al iubirii. Arhetipul fascinatoarei face ca fiinţa prin care se manifestă să fie sensibilă, plină de intuiţie şi inspiraţie, având o mare putere de comunicare dincolo de cuvinte. Ea poate genera sentimente de comuniune, fraternitate cu întreaga existenţă, trezind în ceilalți o stare de dăruire şi de libertate.

Arhetipul Fascinatoarei este energia care permite iubirea, atracţia, comuniunea spirituală, osmoza, convergenţa forţelor, feminitatea copleşitoare, majestuoasă, impersonală, imposibil de posedat vreodată. Acest arhetip pune în legătură fiinţa cu misterul copleşitor al creaţiei, care are capacitatea de a trezi suflete.

Arhetipul Fascinatoarei manifestă o fascinaţie irezistibilă, este o forţă spirituală accesibilă oricui, care atrage prin iubire către uniunea spirituală.
 


Tendinţa cea mai profundă a acestui arhetip este cea de trezire spirituală, de impulsionare către transformare, deoarece nu suportă imperfecţiunea. Deoarece guvernează forţele adânci ale subconştientului, ea este oglinda în care bărbatul se poate vedea cel mai bine, dar care-i reflectă atât calităţile cât şi defectele, de aceea este o energie pe care nu o poţi păcăli.

Acest arhetip trezit plenar într-o femeie oglindeşte totul, atât aspectele umane cât şi cele divine. Iubirea este arma irezistibilă a femeii, forţa triumfătoare care te înalţă. Iubirea trezeşte o putere care poate face ca acea fiinţă să triumfe în faţa oricăror greutăţi sau conjuncturi nefavorabile, având capacităţi iluminatoare.

 

sursa: http://eternuluifeminininchinare.blogspot.ro

|
 

Comentarii

Nu exista nici un comentariu


 

Adauga un comentariu

Nume*


Email* (nu va aparea pe site)


Comentariu*


Introduceti codul din imagine*

captcha_img reload image

(campurile marcate cu * sunt obligatorii)