Get the Flash Player to see this rotator.

Copilul Divin

Prima dintre energiile masculine imature, energia primara, este Copilul Divin. Acest arhetip il regasim in miturile noastre sub forma lui Orfeu, Iisus, Moise sau a altor personaje istorice care exista in diversele religii. Toti barbatii s-au nascut cu acest arhetip in ei. Acest  Copil Divin este “incrustat” in interiorul barbatului ca tipar primar al masculinitatii imature.

Psihologul Alfred Adler vorbea despre aceasta ca despre “puterea” ascunsa in fiecare dintre barbati, ca un complex superior tainic care ne acopera adevaratul simt al vulnerabilitatii, slabiciunii si inferioritatii. (Este de retinut faptul ca arhetipul Copilului Divin este atotputernic, centrul universului, dar ca in acelasi timp el este si total neajutoral si neputincios.)

Copilul Divin din interiorul nostru reprezinta sursa vietii. Are calitati magice, pline de forta, iar contactarea lui produce in fiinta noastra o stare extraordinara de bine, de entuziasm pentru viata, o mare pace launtrica si o mare bucurie.

Aceasta energie a arhetipului Copilului Divin prezinta doua aspecte diferite: pe de o parte, cea integrata si unificata, iar pe de alta parte, cea care este “umbrita”. In varful structurii triunghiulare arhetipale experimentam Copilul Divin, care ne reinnoieste si ne pastreaza ‘ inima tanara’. La baza tiunghiului se afla ceea ce noi am numit Tiranul de pe Tron si Printul cel Molau.

Descopera in continuare caracteristicile umbrelor Copilului Divin.

 

sursa : Redescopera arhetipurile masculine - Robert Moore, Douglas Gilette, Editura Daksha

|
 

Comentarii

Nu exista nici un comentariu


 

Adauga un comentariu

Nume*


Email* (nu va aparea pe site)


Comentariu*


Introduceti codul din imagine*

captcha_img reload image

(campurile marcate cu * sunt obligatorii)